Onwine

Bor és kultúra szeptemberben

2020. szeptember 02. 14:09 - bence.onwine

wine-1952051_1280.jpgA szeptember klasszikusan a szüreti mulatságok időszaka, ennek örömére hagyományosan tengernyi borkóstolóval vagy éppen nagyobb fesztivállal találkozhatunk ilyenkor. Az idei év ebben is egy kicsit más, mint korábban, ez pedig igényli, hogy nem éppen hagyományos boros programokat ajánljunk az érdeklődőknek. Bor és kultúra a 1,5 méteres távolságtartás jegyében, 2020 szeptemberében az Onwine-on.

Önzetlen programajánlónkból természetesen nem hiányozhatnak a bor fogyasztásával kapcsolatos, vagy éppen hogy azt a középpontba helyező elfoglaltságok, de igyekeztünk kellő kritikai szemlélettel és kulturális igényességgel válogatni.

FIGYELEM! A koronavírus őszi hulláma miatt esélyes, hogy lesznek egyes programok esetén változások, ezért ezúttal különösen ajánlott még indulás előtt is ránézni a friss hírekre, hogy biztosan meg lesz-e a tartva, amit kinéztél!

Borral folyó Kánaán | Budai Várséták | 2020.09. több időpont

Még nekem is új, hogy van ilyen (Budai Várséták), de örülök, mert ez önmagában is tök jó, a tematikák is szuperek, ráadásul szeptemberben több időpontban is indul a boros séta, tehát minden jó. Az ígéret szerint az érdeklődők sok mindent megtudhatnak Buda borászatáról, a budai Vár pincerendszeréről, ráadásul a végén még bort is lehet kóstolni. Kulturális-történelmi 90 perc a borral a középpontban, szerintem érdemes rászervezni!

Majdnem Borfesztivál #BudafokON | 2020.09.05-06.

COVID-kompatibilis borfesztivál Budafokon, ahol buli nem, de borok azért lesznek. Hosszú utat járt be Budafokon a borfeszt mire tavaly úgy ünnepelhette a 30. születésnapját, hogy a rendezvény színvonala is felnőtt a kerület, kisváros boros hagyományaihoz. A szép borok mellé igényes programok és kiváló koncertek is párosultak, idén azonban sajnos vissza kell venni a lendületből. Leginkább budafoki érdekeltségű borászatok adják idén a pohárba valót, és bár jóval csendesebb és nyugodtabb lesz, mint eddig, de a lényeg, hogy 2020-ban sem marad senki budafoki borfesztivál nélkül!

Eltűnt borok nyomában / A Babel rejtett kincsei | Kóstolom Borbár | 2020.09.30.

Michelin csillagos étterem Head Sommelier-je látogat a budai Kóstolom Borbárba, és visz magával pár egészen különleges tételt is. Természetesen a különleges kóstolót maga Blazsovszky Péter tartja, és elnézve a borsort, tényleg különleges élményben lesz része a vendégeknek. Ez a program ugyan zárt térben kerül megrendezésre, de ismerve a kóstolomosok alaposságát, a szükséges távolságtartás is megoldott lesz.

ENEMVÉ 3.1 | Várkert Bazár | 2020.09.29.

Nagy Magyar Versek a budapesti Várkert Bazárban, szeptemberben mi másról is szavalhatna Balsai Móni, Vecsei H. Miklós és Kaszás Gergő mint borról, mámorról és minden ehhez kapcsolódóról. Egy kis kulturális fellélegzés a hónap végén, reméljük nem söpri el a pandémia, a megfelelő és szükséges óvintézkedésekre már az esemény oldalán is felhívják a figyelmet, így itt sem kell tartani attól, hogy valaki a nyakadba liheg előadás közben.

Szent György-hegy éjfélig | 2020.09.12; 19; 26.

Nincs abban semmi barokkos túlzás, ha kimondjuk: a 2018-ban indult Szent György-hegy hajnalig két év alatt meghatározó eseménye, ha úgy tetszik seregszemléje lett a hegy pincészeteinek. Idén nyáron sajnos ezt is elsöpörte a COVID, de ha nem is akkora volumenben, de idén sem maradunk Szent György-hegy nélkül, bár most “csak” éjfélig tart a móka, 3 különböző napon és persze különböző pincészetekkel. Kisebb és halkabb, de legalább lesz, irány a Szent György-hegy!

Szüret a Hétszőlő Birtokon | Tokaj | 2020.09.20.

A szüret a szőlészek, borászok számára ünnep (és persze rengeteg munka), a nagyközönségnek pedig remek mulatság. Erre szerveztek rá Tokajban a Hétszőlő Birtoknál, ahol a kedves érdeklődők megtapasztalhatják a szüreti munkák izgalmait és persze Hétszőlő borokat is kóstolhatnak. A programpontként szereplő kisvonatozást megmondom őszintén, hogy nem tudom hova rakni, de lehet, hogy van egy réteg, akinek ez buli. 

green_photo_beauty_skincare_facebook_cover.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onwine.blog.hu/api/trackback/id/tr216186512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása