Vendégségbe mindig egy palack borral megyek.
Pontosabban kitalálom, hogy melyik egy palack bort vigyem, hogy utána beállítsak hárommal, minden eshetőségre gondolva.
Bár ez a “mindig” is csak akkor igaz, ha tudom, hogy nem számíthatok jó borra a vendéglátónál, mert nem jót nem érdemes inni. Annál rosszabbakkal meg pláne nem kell foglalkozni.
Nekiestem, hogy megírom: miről szól, vagyis inkább miről fog szólni ez a blog, és nagyjából erre jutottam.
Hozok majd bort, vagy egy boros történetet, érdekességet, tudnivalót, olyat, amit illik tudni, ha bor pörög a poharadban. És megírom, vagy valamiről csak írok, egy kicsit majd néha leteszem a gépet, hogy kihúzzak egy dugót, és nagy hirtelen valószínűleg majd azt is megírom.
Megtapasztalom és átadom, hogy velem együtt Te is tanulj ebből az egészből. Ezt szeretem, és ezt nem is akarom bonyolítani: bort kóstolni és írni, megismerni és elmesélni. Így lesz.
Photo by Adonyi Gábor from Pexels