Onwine

Na, hova küldenék a nyugati borturistákat Magyarországon?

2019. július 29. 17:39 - bence.onwine

budapest-bor-gasztronomia-turizmus.jpgFelfedező kedvű borturistáknak ajánl kelet-európai desztinációkat a Wine Enthusiast, a felsorolásból szerencsére Magyarország sem hiányozhat. Szlovéniában és Romániában egy-egy borvidéket, Horvátországban pedig a Pelješac-félszigetet mutatja be a magazin, nálunk ugyan nehéz belekötni a választásba, de nagy rizikót sem vállaltak a szerzők.

Újra kapott egy kis hírverést a magyar borkultúra a The World Wine Guys-tól. A borral, gasztróval és utazással foglalkozó Mike Desimone és Jeff Jensen ezúttal kelet-európai boros úticélokat ajánlott a Wine Enthusiast online kiadásának olvasói figyelmébe. 

A szlovén-román-horvát hármas esetében régiókat, és hát ilyen értelemben vidéki helyszíneket sorolnak fel, amelyek tény és való, borászatilag és turisztikai tekintetben is egytől-egyig fantasztikus úticélok. Bár a felsoroltak közül csak Pelješacon volt szerencsém járni, nem gondolom magam felelőtlennek, ha azt írom: bátran próbáljátok ki valamennyi úticélt, borban és látnivalókban egyaránt nem fogtok csalódni!

A magyar szekció azonban most egy kissé meglepett.

Nem az, hogy szerepet kap az ország borkultúrája egy ilyen összeállításban, ez egyrészt már nem csak nekünk magától értetődő, másrészt eddig is szerepeltek hasonló méltatások az Onwine blogon (fognak is még).

Az már azonban jobban meglepett, hogy nem az ilyenkor abszolút Jolly Jokernek számító tokaji körutat, vagy a nyárra való tekintettel egy észak-balatoni környéket javasolt az amerikai szerzőpáros, hanem Budapestet.

A szövegből süt, hogy a szerzők, vagy legalább valamelyikük járt már a magyar fővárosban, kizárólag pozitívan szólnak az újabban ismét a világ turisztikai élvonalába tartó Budapestről.

Az azonban már meglepőbb, hogy előbb ajánl valaki budapesti gasztro- és borbár túrát a magyar borokat megismerni szándékozó külföldieknek, mint egy strandolással egybekötött badacsonyi hétvégét, ha már nyári ajánlóról van szó.

Tudom persze, hogy mi fán terem a PR és a szövegírás, de csak remélni tudom, hogy hamarosan a borvidékeinket is megismeri testközelből egyre több szakíró világszerte. Szerintem legalábbis nagyobb élmény a hegyről nézni a Balatont, a pincében megismerni Tokaj valódi kincseit, vagy egy kiadós dűlőtúrán bejárni Villányt és környékét. És a sort persze nagyon sokáig lehetne folytatni.

De nem vagyok telhetetlen, és ahogy mindig hangsúlyozom, úgy most is tartom: minden megjelenésnek örülni kell, és persze törekedni kell minél több megjelenésre, ami a nemzetközi sajtóban a magyar borokat dicsőíti!

Aki a teljes ajánlóra kíváncsi, az IDE KATTINTVA olvashatja a borturistáknak szóló cikket.

kattints4.png

Fotó: bruce mars from Pexels

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onwine.blog.hu/api/trackback/id/tr1414980166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása